Lugeja pilt: alakaalulised piimad poeletil

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja avastas poeletilt erineva kaaluga piimapudelid.
Lugeja avastas poeletilt erineva kaaluga piimapudelid. Foto: Lugeja pilt

Lugeja tehtud pilt paljastas, et poodi võivad jõuda ka alakaalulised piimapudelid ehk siis liitrises pakendis piimad, kus on sisu pakendil lubatust märgatavalt vähem.

21. augustil Rakvere Maksimarketis tehtud pildil on näha piimariiul, kus reas Farmi plastpudelisse villitud piimad. Kõikides esiritta seatud viies pudelis (korgid suletud) oli piima erinevas koguses. Lugeja märkis pildi juurde naljatledes, et sel korral jäi tal piim ostmata, sest sellises segaduses oli keeruline valida.

Tarbija24 edastas lugeja pildi ka Farmi tootesarja valmistavale AS Maag Piimatööstusele. Firma turundusjuht Ruta Kallaspoolik ütles kommentaariks, et pildi järgi on tegemist selgelt alakaaluliste toodetega, mis poleks mingil tingimusel tohtinud müügiletile jõuda.

Ta selgitas seejuures ka piima villimise protsessi tootmises: villimine käib täisautomaatse masinaga ja piima koguse määrab ära masin, mis on vastavalt seadistatud. Masina tööd jägib operaator, kelle kohustuseks on ka alakaalulised või muul põhjusel müügiks sobimatud tooted välja korjata. Kaalu kõikumisi võib ette tulla masina seadistamisel, näiteks siis, kui tööd alles alustatakse, minnakse üle teise toote villimisele või rikete korral.

«Juhul, kui sobimatu toode peaks jõudma siiski kauplusesse, nagu konkreetsel juhul, peaks kaupluse töötaja eemaldama toote kauba vastuvõtul ning ei tohiks praaktoodet riiulile panna,» jätkas Kallaspoolik.

Ta andis nõu ka ostjatele, kes poodides sarnaseid tooteid märkavad – sellest peaks kaupluse töötajatele märku andma ning nemad korjavad praaktoote letilt ära.

«Täiesti selgelt on tegemist meie töötaja poolse hooletusega. Vabandame südamest tarbijate ees  ning teeme kõik endast oleneva, et selliseid asju enam ei juhtuks,» märkis firma esindaja lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles