Järgmisel nädalal võib tulla esimene öökülm

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andreas Kajastu

Ilmajaama teatel tuleb september normilähedase õhutemperatuuriga või keskmisest veidi soojemgi, kuid juba järgmisel nädalal on esimese öökülma oht.

Septembrikuu keskmise õhutemperatuuri norm on 9,9-12,7 kraadi, märgib Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut oma kuuprognoosis.

Esimese öökülma oht on 5. ja 6. septembril. Kahe meetri kõrguselt mõõdetava öise õhutemperatuuri langust allapoole 0-kraadi on aga oodata septembri viimases kolmandikus või päris kuu lõpul.

Ka septembrikuu sajuhulk jääb pikaajalise keskmise piiresse (norm 64-86 mm).

Kuu algab hoovihmadega, alates 4. kuupäevast valitseb sajuta kõrgrõhuala. Esimese dekaadi lõpus saab valitsevaks läänevool ja ilma määravad üle Skandinaavia ja Läänemere läänest ja edelast kirdesse liikuvad madalrõhualad.

Niiskust toov läänevool jääb domineerivaks ka kuu teisel poolel, kuid vahepeal, vast teise dekaadi esimesel poolel ja kuu lõpukümnendil on lootus, et lühiajaliselt valitsevad kuivemat ilma tagavad kõrgrõhualad või vähemasti nende harjad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles