Lääne-Viru politsei sai kasutusse aasta auto

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Suur

Rakvere politseiosakonnale antakse neli uut sõidukit Škoda Superb, mis Euroopas kuulutati 2009. aasta autoks.

Neljast sõidukist ühe said Lääne-Viru korrakaitsjad juba kätte. Esmaspäeval on oodata veel kaht autot. Rakvere politseiosakonna komissar Margo Kukk ütles, et kuueteistkümne teenistusaasta jooksul näeb ta lõpuks autot, millega on hea igapäevast tööd teha. "Väärib täiega aasta auto tiitlit," sõnas ta.


Uut autot on lihtne ja mugav juhtida. Salong on Škodal suurem kui neli aastat tagasi politseile liisitud Nissanil. Kukk selgitas, et kui eesistujad on kogukad inimesed, siis Škodas jääb tagaistmel istujatele küllalt ruumi.

Uuel sõidukil on 1,8 liitrine 118-kilovatise võimsusega turbobensiinimootor. Keskmise tugevusega vedrustus teeb sõitmise mugavaks. Juhtimist kergendab jõuveokontroll, mis Nissanitel puudus.

Alarmsõiduk on varustatud mobiilse politsei andmebaasiga, mille käsitsemine on parem kui Nissanile paigaldatud aparatuuril.

Täiesti uus on alarmsüsteem. Alarmsignaale on kolme varianti, mille tugevus on üks, kuid toone kolm. Kuke sõnul ei ole määratletud, missuguse signaaliga millist ülesannet täita.
Vilkuritele on lisaks pandud valgustid, mis näitavad ette ja kõrvale. Täiendavad valgustid aitavad politseinikel paremini ümbruskonda jälgida.

Politseikomissar Margo Kukk tunnistas, et pole seni näinud kahest osast koosnevat pakiruumiluuki, mis Škodal on.

Reaalses politseitöös ei ole uut autot veel kasutatud, kuid lähipäevadel antakse see patrulli käsutusse.

Politseiamet vahetab tänavu riigis välja 97 sõidukit. Škodad vahetavad välja neli aastat tagasi liisitud Nissanid. Iga auto rent läheb maksma 7000 krooni kuus.
Ida politseiprefektuurile antakse 18 uut sõidukit, neist neli saavad Lääne-Viru korravalvurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles