Üle 300 Järvamaa kultuuriloolise paiga sai teabetahvli

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Järvamaa lõunaosa kolmes omavalitsuses said üle 300 kultuuriloolise paiga teabetahvli, mis tutvustavad unustuse hõlma vajuvaid huviväärsusi.

Tutvumiskäigule minnes on abi GPS-koordinaatidega varustatud veebikataloogist, kust saab teavet kõigi kirjeldatud objektide kohta, vahendasid ERRi teleuudised.
Mõtte Imavere, Väätsa ja Türi valla olulisimad turismi- ja pärandkultuuri objektid looduses ära tähistada said Lõuna-Järvamaa Arendusühingu juhatuse liikmed piirkonda külastanud turistidelt. Koostöös vallaametnike ja pärimuse uurijatega valiti esialgu välja ligi 400 objekti, neist 326 tähistati teabetahvliga ja kanti ka veebikataloogi.


"Projekti eesmärgiks on näidata seda, mis on meil huvitavat, missugused on meie ilusad kohad. Ja aeg-ajalt on ka selliseid kohti, mis on olnud inimestele olulised, kus on toimunud olulised sündmused või mingid toredad legendid. Aga kahjuks oleme need kas unustanud või on need kohad juba peaaegu hävinenud. Nii et tahtsime need jäädvustada ja teha nad kõigile tuttavamaks," rääkis Lõuna-Järvamaa Arendusühingu juhatuse liige Pipi-Liis Siemann.


Lõuna-Järvamaa kultuurilooliste paikade tähistamist rahastas Euroopa Liidu Leader programm, kuid sellele eelnes kahe aasta pikkune kodu-uurimuslik töö, millest suurema osa tegi ära Kolu küla mees Ülo Ormus.
Kavandi eestvedajad usuvad, et huviväärsuste juurde paigutatud teabetahvlid aitavad Lõuna-Järvamaa külalistel piirkonnaga paremini tutvuda, kuid kindlasti leiavad sealt avastamisväärset ka kohalikud inimesed. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles