Iisrael valmistub Palestiina oma­riik­lus­taotluse eel halvimaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Palestiina otsus taotleda ÜROs tunnustust iseseisvale riigile on pannud Iisraeli armee valmistuma halvimaks ja treenima sõdureid kolmanda ülestõusu puhuks.


Iisraeli liidrid on ärevuses demonstratsioonide ja mee­leavalduste pärast, mida palestiinlased kavatsevad korraldada sellal, kui nende ju­hid lähevad New Yorki soo­viga ÜRO liikmeks saada.


Iisraeli parlamendi esindaja ei välista, et juudiriik võib olla sunnitud palestiinlaste massimeeleavalduste korral reservistid teenistusse kutsuma. Iisraeli jala- ja dessantväe juhtkonda kuuluv kindral Mickey Edelstein ütles: “Halvim stsenaarium on sõda ja terrorism, ja me oleme nendeks valmis,” sõnas ta.


Sõdurid on saanud käsu mitte sekkuda Läänekalda Palestiina linnade meeleavaldustesse, mille ohjamine on Palestiina omavalitsuse julgeolekuteenistuste kohus.


Selle asemel on sõdurite ülesanne kindlustada Iisraeli suveräänsus piiril, kus võib tekkida provokatsioone, seletas Edelstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles