Lambakarjas käisid murdmas koerad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Paar nädalat tagasi Morgan Hammerbecki lambakarjas murdmas käinud olid ilmselt hulkuvad koerad, selgub keskkonnaameti hinnangust.


DNA-analüüsi, mis võimaldaks ründaja geeniuuringuga kindlaks teha, ei õnnestunud keskkonnaameti Viru regiooni jahinduse spetsialisti Raivo Sassi sõnul teha, sest ei leitud vajalikul hulgal ründaja sülge. Kuid koertele kui ründajatele viitasid tema ütlusel nii spetsiifilised murdmisjäljed lammastel kui ka pori peal olnud jäljed.

“Seda aga ei oska öelda, kui palju neid koeri seal nelja öö jooksul pahandust tegemas oli,” märkis Raivo Sass ning lisas, et hulkuvaid koeri on ümbruskonnas nähtud.

“Rääkisin ühe kohaliku mehega, kes ütles, et sealkandis oli kaks poolnäljas hundikoera sarnast koera hulkunud,” vahendas Sass ning tõdes, et pärast murdmist pole neid koeri jälle nähtud ning ei ole ka teada, kellele nad kuuluda võiksid.

Et murdjad ei olnud hundid, ei saa lammaste omanik kahjutasu riigilt nõuda.

“Kui lammaste omanik teeb kindlaks, kelle koertega oli tegemist, võib ta omaniku käest kahju välja nõuda, aga kui koeri ei tuvastata, pole ka kahjunõuet kellelegi esitada,” selgitas Sass.

Kokku kaotas Morgan Hammerbecki lambakarjas elu 77 looma, haavatuid oli 111, neist enamik, 105, jäid siiski ellu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles