Müüjad: viimane aeg kuivi küttepuid osta on käes

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Toomas Huik / Postimees

Puudemüüjad hoiatavad, et kuivade küttepuude hulk kahaneb, kuna viimased külmad talved on nõudlust kasvatanud.

Puudemüüjate sõnul on küttepuude ostmise viimane aeg käes, sest odavam kuiv puu on juba praegu otsakorral ja saavadal on veel vaid pakendatud kuiva puud, mis maksab rohkem, vahendab ERR Uudised.

Üks Kose puumüüja ütles, et temal on veel 150 ruumi kuiva lepapuud jäänud ning tõi puudenappuse põhjusena välja selle, et paljud inimesed on juba kevadel metsast toodud märja küttepuu ära ostnud ja ise suveks kuivama pannud.

Männiku kandis asuva Küttekeskuse laomees Robert Laatsarus tõi välja veel ühe põhjuse – riigimetsast müüakse lõviosa küttepuust hakkepuiduks, mis on kasulikum metsameestele, kes saavad palkidest juba metsaserval lahti ega pea lõhkumise ja kuivatamisega jändama.

«Ma olen 90 protsenti kindel, et kõik, kes pakuvad praegu kuiva puud, aluse peal või konteinerites, siis kuivaks seda nimetada ei saa,» märkis Laatsarus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles