Rudolf Jeeser jätab maha uhke maja

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos maleva ja lipuga andis Rudolf Jeeser (paremal) Rein Luhaväljale üle ka mõõga.
Koos maleva ja lipuga andis Rudolf Jeeser (paremal) Rein Luhaväljale üle ka mõõga. Foto: Arvet Mägi

Reedel kaitseliidu maleva oma järeltulijale Rein Luhaväljale üle andnud malevapealik Rudolf Jeeser jätab endast maha heas korras maleva ja uhkeks remonditud staabihoone.



Reedel andis kaitseliidu Viru maleva endine pealik kapten Rudolf Jeeser maleva pidulikult üle uuele pealikule kapten Rein Luhaväljale.

“Mul on ülimalt hea meel, et kadunud pojad jõuavad minu näol kodumaale tagasi,” ütles Rein Luhaväli, kes koolihariduse on omandanud Rakveres, aga viimati teenis kaitseliidu Valgamaa maleva pealikuna.

Luhaväli lubas, et väga heas korras üle võetud malev jätkab samal kursil ja kõik asjad, mis kapten Jeeseril pooleli jäid, viiakse lõpuni.

Kaitseliidu vanematekogu liige brigaadikindral Meelis Kiili, kelle kaitseväelase karjäär sai alguse kaitseliidu Viru malevast, lausus, et tal on väga meeldiv tulla kohta, kust tema sõjamehetee algas.

“Ma tulen koju ja kodu on terveks tehtud,” ütles Kiili. “Ja seda mitte ainult väliselt, vaid ka sisulise töö poolelt,” kiitis ta Rudolf Jeeserit, kes on tema sõnul jätnud Rakveresse väga suure panuse.

Kapten Rudolf Jeeser, kes asub esmaspäeval ametisse Raplamaal Alu mõisas asuva kaitseliidu kooli sõjalise õppesuuna ülemana, meenutas, et kaks aastat ja viis kuud tagasi, kui ta Viru maleva etteotsa astus, oli üheks peamiseks märksõnaks tema tegevuses koostöö.

“Arvan, et juba enne mind oli maleva väljapoole suunatud koostöö väga heal tasemel ja see vaid paranes,” lausus kapten Rudolf Jeeser, kes ettevõtetest nimetas heade partneritena eriti Põhjakeskust, Aqvat ja KEK Investi.

“Omavalitsustest tahaksin väga tuua esile Laekvere ja Viru-Nigula valda, kes toetavad kaitseliitu ka siis, kui neil endil kitsas käes on,” kiitis Jeeser.

Samas nentis ta, et kaitseliidu enda sees annab koostööd veel oluliselt parandada.

Kui enamik maleva pidulikule üleandmisele kogunenutest avaldasid kapten Rudolf Jeeseri lahkumise üle kahetsust, siis Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Martin Herem ütles, et tema tunneb Jeeseri lahkumise üle siirast heameelt.
“Ta on oma tööd hästi teinud ja saab edasi teenima sinna, kuhu ta tahab, kodule lähemale,” selgitas Herem.

Viru vangla direktor Andre Lilleleht, kes oli varem ametis kaitseliidu personaliosakonna eesotsas, arvas, et kaitseliit peab tänama iga hetke, mil Rudolf Jeeser kaitseliidu juures on.

Samas leidis Lilleleht, et Viru maleva ja Viru vangla koostöö jätab soovida ning lisas, et seda tuleks edaspidi kindlasti parandada.

Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum kinnitas, et Rudolf Jeeser oli usaldusväärne partner.

“Loodame uue malevapealiku Rein Luhaväljaga jätkata sama tihedat koostööd, infovahetust ja juba käimalükatud projekte,” ütles Vallbaum.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev tunnustas Rudolf Jeeserit selle eest, et mees algatas Rakvere kalmistul kaitseväega seotud mälestiste eest hoolitsemise.

Erilise tunnustuse pälvis Rudolf Jeeser aga kõigilt loomulikult kaitseliidu maja renoveerimise eest. Ja nagu naiskodukaitsjad oma sõnavõtus ütlesid – staabihoone jääb siia, seda talle kaasa ei anta.

Viru maleva staap kinkis kapten Jeeserile lahkumise puhul Teet Suure maalitud paraadportree kaptenist kaitseliidu Viru maleva maja taustal.

Virumaa Näituste juht Raivo Riim manitses kaitseliitlasi, et need oma uut pealikku rohkem pildistaksid, sest portree maalimiseks sobilikku fotot oli päris raske leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles