Kunda: meie tasemel õpetajad väärivadki head palka

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda ühisgümnaasiumi kodulehe fragment.
Kunda ühisgümnaasiumi kodulehe fragment. Foto: www.kyg.ee

Õpetajate palga keskmise võrdluses Eestis teisele kohale tulnud Lääne-Virumaal asuva Kunda linnapea Allar Aron oli enda omavalitsuse heast tulemusest kuuldes meeldivalt üllatunud.

«Meil on väga head õpetajad, riigieksami tulemustelt olime tänavu 39. kohal, eesti keele kirjandi arvestuses lausa 8. kohal. Ju siis on inimesed seda ka väärt,» rääkis ta Postimees.ee’le

Aroni sõnul Kunda linn õpetajatele omast taskust täiendavat palgalisa ei maksa ning nende edu alus on pigem see, et õpetajad saavad seal – erinevalt väikekoolidest - töötada täiskoormusega. Ta tõi ka esile, et neil on kasvanud keskmisest kõrgemal palgaastmel olevate vanemõpetajate hulk, mis samuti keskmist kõrgemale kergitab.

Kommenteerides seda, kuidas suhtuvad kohalikud õpetajad kolleegide võitlusse palgatõusu nimel olukorras, kus nende keskmine palk on nii kogu riigi õpetajate kui linna kõigi töötajate keskmisest omajagu kõrgem, märkis Aron, et tegelikult on Kundaski ootused üleval.

«Eks kui statistika välja tuleb, saavad ka nemad rohkem infot, et oma taset hinnata,» lisas ta.

Kunda linna õpetajate keskmine kuupalk oli mullu 925 eurot, linna üldine keskmine 742 eurot. Eesti õpetajate keskmine brutotulu oli samal ajal 771 eurot kuus.

Õpetajate palgaastmestik jaguneb neljaks järguks, millest igale on kehtestatud alammäär. Noorempedagoogil on see 608,18, pedagoogil 644,04, vanempedagoogil 736,07 ja pedagoog-metoodikul 888,88 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles