Tugev tuul kimbutab pea tervet Eestit

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulekaart kella 9 seisuga
Tuulekaart kella 9 seisuga Foto: Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut

Eile kella 16 ajal tugevnema hakanud tuul kimbutab kella 9 seisuga peaaegu tervet Eestit, kuigi veidi rahulikum on veel Kesk- ja Lõuna-Eestis.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognoosi kohaselt tugevnevad edelatuule puhangud sisemaal 15-18, lõuna paiku 20-22 m/s. Rannikul 22-25, saartel kuni 27 m/s.

Uuri ka HIRLAMi mudelit, mis prognoosib, kuidas ja millisel kiirusel tuul liigub (kellaaega saab muuta äärel oleval skaalal).

EMHI ilmavaatluste lehe andmetel oli eile kell 16 kõige tugevam tuul Kihnus ja Sõrve poolsaarel, kus puhanguti puhus tuul 20-22 m/s. 

Tugevamat tuult sai siis tunda just rannikuäärsetes kohtades.

Täna öösel kella kolme ajal hakkas tuul tugevnema ka sisemaal, sest Lääne-Nigulis mõõdeti puhanguti tuule tugevuseks 15 m/s ning kella 7 ajal ka Kaasikul.

Kella 9ks oli  tugev tuul enda haardesse võtnud terve Lääne-Eesti: üle 20 m/s puhanguid oli Ristnas, Sõrves, Rohukülas, Rohuneemes, Pakril ja mujalgi. Üle 15 m/s oli puhanguti Väike-Maarjas, Jõhvis ja Tallinnas.

Viljandis, Jõgeval ja Valgas puhus tuul puhanguti kuni 14 m/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles