Nädala kaja: Pangakaardid ja hinnatõus

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Kukk
Risto Kukk Foto: Meelis Meilbaum

Pangakaartide turvalisus tõusis taas päevakorda, kui tuli välja, et ajavahemikul 5.-7. septembrini on Rakveres Tallinna tänaval Swedbanki sularahaautomaadis kopeeritud pangakaartide andmeid. Petistel õnnestus hankida paarisaja kaardi andmed ja on teada, et mõnelt kontolt ka raha varastada.


Toimetus sai kopeerimise kohta vihje sel nädalal toimetusse helistanud lehelugejalt. Muidugi, mõnes mõttes on mõistetav, et pank ei taha taolistest juhtumitest üldsusele teada anda, sest kaotavad nad ju sellega usaldusväärsust.


Aga kui asjad niimoodi tagantjärele välja tulevad, kaob usaldus võib-olla enamgi veel. Panga klientide seisukohast olnuks parem, kui nad oleks pettusest operatiivselt meedia vahendusel teada saanud.
Kardetud torm Katia osutus kardetust lahjemaks ja suuri pahandusi endaga kaasa ei toonud. Lääne-Virumaal kukutas torm teedele mõne puu ja tuli ette voolukatkestusi.


Meie metsades on rohkelt seeni, nii et tasuks ka sel nädalavahetusel sammud metsa poole seada. Lisaks seentele ja teistele seenelistele võib Virumaa metsades kohata ka teatri-, filmi- ja kirjameest Toomas Hussarit koos näitlejate ja võttemeeskonnaga õuduskomöödia sugemetega täispikka mängufilmi “Seenelkäik” üles võtmas. Ärge siis ennast sellest ehmatada laske.
Tapale sattudes soovitan linnaraamatukokku vaatama minna Soome sõpruslinna Akaa harrastuskunstnike eriilmeliste, pilkupüüdvate ja mõtlemapanevate tööde näitust.

Autoga ringisõitmist võib muidugi pisut piirama hakata sel nädalal ebameeldiva üllatusena tõusma hakanud kütusehinnad. Ka Rakvere teatri piletihinnad on ühe euro ja kahekümne eurosendi võrra kallimaks läinud, makstes nüüd 13 eurot. Loodetavasti see veel teatripileteid ostmast ei peleta.
Ja Eesti Post sai konkurentsiametilt loa tõsta lihtkirja saatekulu 10 sendi võrra ehk siis suure tõenäosusega tuleb peagi Eesti piires kirja või kaardi saatmiseks kleepida sellele 45sendine mark.
Valdavalt puudutab hinnatõus ilmselt ametiasutusi, mis on kohustatud oma asju tiguposti teel ajama.
Kodanike omavaheline kirjavahetus on siiski suuresti elektrooniline, hea, kui jõuludeks mõni “päris” kaart saadetakse.


Sel nädalal alustas sügisistungjärku ka suvel pikalt “valijatega kohtunud” riigikogu, kellele president Toomas Hendrik Ilves kohe avaistungil sõnad peale luges.


Kuumaks teemaks kujunes nii poliitikute seas kui meedias õpetajate palkade teema. Raha ja teiste rahakoti paksus on ikka ja alati inimesi huvitanud, kuid loodetavasti leitakse eelarves see raha, et õpetajate rasket tööd väärilisemalt tasustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles