Jõhvi koolijuht lasti lahti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Tupits
Ivo Tupits Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Jõhvi gümnaasiumi direktor Ivo Tupits sai kolmapäeval ametist priiks, olles vallavanema sõnul rikkunud töökohustusi.

Tööandja silmis usalduse kaotanud Tupits pole Jõhvi vallavanema Tauno Võhmari sõnul saanud hakkama kooli arengukava koostamisega ning on jätnud tegemata kooli kasutuses oleva auto tehnilise ülevaatuse, kirjutab Põhjarannik.

«Ma saan esimeseks koolijuhiks, kes vallandatakse liikluses mitteosaleva auto tehnilise ülevaatuse puudumise tõttu!» peab Tupits tema vallandamise põhjusi otsituteks ning kavatseb pöörduda töövaidluskomisjoni poole. «Pealegi juhtus see korralise puhkuse ja sellele järgnenud haiguslehel olemise ajal ning täites kehtestatud nõudeid, ei olnudki mul õigust puhkuse ajal autot kasutada ja sellega ülevaatuspunkti sõita.»

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt oleks Jõhvi gümnaasium pidanud alustama tänavu 1. septembril tööd vallavalitsuse kinnitatud arengukavaga, mille on eelnevalt kiitnud heaks kooli hoolekogu.

Jõhvi valla haridus- ja noorsootöö nõuniku Katrin Tamme sõnul lükkas hoolekogu, kuhu ta vallavalitsuse esindajana ka ise kuulub, tänavu mais Tupitsa esitatud arengukava tagasi, otsustades, et direktoril tuleb seda täiendada.

Ivo Tupitsa sõnul pole talle esitatud süüdistus vettpidav, kuna koolile oli antud korraldus esitada arengukava teatud kuupäevaks septembris ja seda ka tehti. «Selles, et vald ise määras sellise kuupäeva, mis jäi hilisemaks põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses kehtestatust, ei saa mind ju süüdistada,» lisas ta.

Nelja aasta eest Tupitsa tööle võtnud Jõhvi vallavanem heitis tänavu suvel koolijuhile ette autoriteedi puudumist ja suhtlemisoskuse puudumist ning tegi talle ettepaneku lahkuda omal soovil, hüvitiseks 3,5 kuu palk. Hüvitise suuremaks kaubelnud Tupits muutis seejärel meelt ning keeldus lahkumast.

2007. aastal Jõhvi gümnaasiumi direktoriks saanud Tupits köitis juba järgmisel aastal ajakirjanduse tähelepanu sellega, et sõitis kooli käsutuses oleva autoga puhkusele, jättes ka Viru vanglas tunde andvad õpetajad jalameheks.
Enne seda juhtis Tupits Rakvere põhikooli, kus politseile teatamise asemel soosis läbipekstud poisi vanematele valuraha maksmist ning pälvis sellega haridusministeeriumi hukkamõistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles