Krossiveokad tulevad taas Tapa rajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja bagisõitja Lauri Leiten on imelises hoos, kuuel võistlusel on ta vaid korra jäänud teiseks, ülejäänud võitnud.
Väike-Maarja bagisõitja Lauri Leiten on imelises hoos, kuuel võistlusel on ta vaid korra jäänud teiseks, ülejäänud võitnud. Foto: Janek Pakassaar

Eesti veoautokrossi meistrivõistlused jätkuvad eeloleval laupäeval, 21. juulil Tapa krossirajal. Hooaeg on täpselt poole peal ja kõrges mängus ehk tiitliheitluses on ka kaks läänevirulast.

Kui rallivõistlustel tormab publik ühest kohast teise, et – mis seal salata! – näha muu hulgas avariisid ja “katuseid”, siis autokrossivõistlusel saab seda kõike nautida ühe paiga peal seistes. Rajad on enamasti kilomeetrised, pea täispikkuses pealtvaatajaile jälgitavad, ühe klassi võistlejad on kõik korraga stardis ning sõltuvalt võistluse formaadist kestab üks sõit kaheksa kuni kümme ringi. Kuna tegemist on nii-öelda kontaktse sõiduga, juhtub loomulikult palju.

Tänavused veoautokrossi Eesti meistrivõistlused koosnevad kuuest etapist, paralleelselt peetakse Balti sarja arvestust. Tapa suvine etapp on neljas – algab hooaja teine pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles