Tapa uuendab vene kooli

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vene põhikool sai uue ilme küll juba eelmise aasta lõpus, kuid paraku tuli tööd osaliselt kevadel ringi teha.
Tapa vene põhikool sai uue ilme küll juba eelmise aasta lõpus, kuid paraku tuli tööd osaliselt kevadel ringi teha. Foto: Marianne Loorents

Tänavu rekonstrueeritakse Tapa vene põhikooli vana õppekorpuse ventilatsiooni- ja küttesüsteem, paigaldatakse tuletõrjesignalisatsioon, remonditakse osa klassiruume ning söökla ehitatakse osaliselt ümber raamatukoguks.

Tapa vallavanem Alari Kirt kõneles, et viimane on vajalik, sest kooli tegevus kolitakse hoonekompleksi vanaks majaks kutsutavasse ossa kokku. Samal põhjusel on vaja ette võtta klassiruumide remont.

Tapa vene põhikooli õpilaste arv on aja jooksul oluliselt vähenenud ning seepärast on kavas võtta hilisem juurdeehitus, kus samuti on vaja remonditöid teha, kasutusele muul otstarbel. Praegu tegutseb seal lasteaia Pisipõnn filiaal.

Eelmisel aastal Tapa vene põhikooli fassaad korrastati, katused said uue katte, remonditi vihmaveesüsteem. Paraku olid hilissügisesed ilmad rekonstrueerimise lõppjärgus väga sajused, nii ei suudetud kõiki fassaaditöid kvaliteetselt teha ning kohati hakkas värv kooruma. Hoonele ilusa ilme andmiseks vajalikud tööd tehti osaliselt ümber sel kevadel. Kirt sõnas, et ehitajale etteheiteid ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles