Ilus ilm soosis mihklilaata Rakvere linnuses

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihklilaat Rakvere linnuses.
Mihklilaat Rakvere linnuses. Foto: Eva Klaas

Eile peeti Rakvere linnuses traditsioonilist mihklilaata, kus pakkus käsitööd, talu- ja aiasaadusi ning muud taolist üle seitsmekümne kaupleja.


Huvilised said osta suitsuvorsti, mett, koduõlut, jõvikaid, laastukorve, puidust valmistatud käsitööd, kudumeid, lapitekke ja muud põnevat.

Lisaks sai näiteks jälgida kultuuriprogrammi, osaleda võistlustel või lasta endast laadapilti teha.

Rakvere linnuse direktor Kaidu Tiirik leidis, et väga oluline oli ürituse õnnestumisel ilus päikesepaisteline ilm, mis tõi lisaks üsna arvukatele kauplejatele ka rohkesti uudistajaid ja ostjaid.

Kaidu Tiirik ütles, et tänavune mihklilaat oli eelnevatest teistsugune.

“Keskendume üksik- ja väiketegijatele, näiteks kui inimene teeb kodus käsitööd või kasvatab oma maa peal midagi, siis on tal seda siin võimalik tasuta müüa,” rääkis Tiirik.

Seekord oli veel müüjate hulgas ka suuremaid firmasid, kuid erinevalt varasemast enam näiteks laiatarbekaupa (näiteks riided-jalanõud)või suhkruvatti pakkuda ei saanud.

Kaidu Tiiriku sõnul on Rakvere linnuse mihklilaada puhul oluline seegi, et ostjatele -külastajatele on eesõue, kus kauplemine toimub, sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles