Politseilt võib siraka saada

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrullpolitseinik tulejoonel. Teda juhendab eriettevalmistuse instruktor Aivar Zarubin.
Patrullpolitseinik tulejoonel. Teda juhendab eriettevalmistuse instruktor Aivar Zarubin. Foto: 2x Meelis Meilbaum

Politseipatrullid on kasutusele võtnud kevadel soetatud elektrišokirelvad, mis suudavad ka kõige kangemad seadusrikkujad viieks sekundiks liikumatuks muuta. Rohkem pole vajagi – sellest ajast käeraudade peale panemiseks piisab.

Teisipäeval harjutasid Rakvere politseijaoskonna ruumides elektrišokirelvaga laskmist Ida prefektuuri patrullpolitseinikud, kes enne olid läbinud teooriatunnid. Esmalt hoiatati õigusrikkujaid, kelle osa täitsid kaks Tapa maadlejatelt saadud maadlusnukku, et politsei võib kasutada taserit. Vikipeedia järgi on taser elektrooniline püss. Politsei käsutuses olevaid Ameerika Ühendriikide firma Taser valmistatud tööriistu nimetatakse elektrišokirelvadeks.

Harjutusi juhtinud Ida prefektuuri eriettevalmistuse instruktor Aivar Zarubin rääkis, et hoiatuse ajal näidatakse elektrišokirelva otsas kurjakuulutava särina saatel võbelevat kaht elektrikaart. Nähtu peaks õigusrikkuja taltsaks tegema, kuid kui mingitel põhjustel see ei õnnestu, siis lendab järgmisel hetkel tema poole juba kaks elektroodi, peenikesed traadid sabas. Märki aitab tabada lasersihik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles