Oma maitse järgi timmitud jäätis

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas valada jäätisevormi mahla, püreestatud marju, mis nopitud oma aiast, või proovida eksootilisemaid kombinatsioone, kuhu lisatud ka kookospiima või vahukoort? Lemmik selgub katsetuste käigus!
Kas valada jäätisevormi mahla, püreestatud marju, mis nopitud oma aiast, või proovida eksootilisemaid kombinatsioone, kuhu lisatud ka kookospiima või vahukoort? Lemmik selgub katsetuste käigus! Foto: Liisa Käiväräinen

Ole sa väikelapse ema, kes tahab, et järeltulija võimalikult palju vitamiine ja võimalikult vähe valget suhkrut saaks, puhaste maitsete austaja või lihtsalt usin inimene, kes aiast, metsast ja turult saadavatest marjadest jahutavat maitseelamust tahab nautida – enda tehtud jäätis sobib kõigile.

Pamela Maran, kes andis hiljuti välja kaks valge suhkruta magustoitude raamatut, naljalt poodi jäätise järele ei lähe. Ta lihtsalt võtab selle oma külmkapist ja kinnitab, et ilma jäätisemasina ja suurema möllamiseta on tõesti võimalik saada igaühel meelepärast jäist maiust.

Algajal sobib hästi ette võtta banaanijäätis. Pole muud kunsti kui viilutada küps banaan, lõigud külmutada (viis-kuus tundi), lasta neil umbes kümme minutit toatemperatuuril seista ning saumikseriga püreestada – ja valmis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles