Politsei loobus palgata puhkusest

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei- ja piirivalveametis on otsustatud lõpetada palgata puhkusepäevade võtmine, et kõik töötajad oleksid rakendatud 100-protsendilise tööajaga.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt tunnistab vastuseks riigikogulaste arupärimisele, et järgmistel aastatel ei ole ette näha personalieelarve kasvu, kirjutab Õhtuleht. Samas pole riigil mõtet pakkuda tööd paljudele vähemakstud ametnikele, kui töö saab ära teha väiksema hulga inimestega, kes samal ajal on paremini tasustatud, selgitas Küüt ja märkis, et palgatõus saab sisejulgeolekuvaldkonnas toimuda vaid sisemiste ressursside arvelt.

Möödunud aastal pidid PPA töötajad võtma palgata puhkust, et amet saaks personalikulude arvelt kokku hoida. Nii hoiti ainuüksi kaheksa kuu tasustamata puhkuse päevade arvelt koos maksudega kokku arvestuslikult 27,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles