Põltsamaa Felix maksab õunakilo eest 10 eurosenti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa Felix maksab tänavu õunakilo eest 10 eurosenti. Pildil õunad.
Põltsamaa Felix maksab tänavu õunakilo eest 10 eurosenti. Pildil õunad. Foto: SCANPIX

Põltsamaa Felix ostab oktoobris kohalikelt aiapidajatelt kokku mahlaõunu. Kilo eest lubab tehas maksta 10 eurosenti.

«Õunu on tänavu Eestimaal rohkesti, mistõttu loodame kokku osta ca 300-400 tonni õunu, et Eesti  tarbijaid taas kodumaise värske õunamahlaga rõõmustada,» ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Õunakilo sisseostu hinnaks on tehas määranud 10 eurosenti ning minimaalne sisseostetav kogus ühelt müüjalt on 500 kilogrammi. «Soovitame aiapidajatel koopereeruda naabritega ning tuua oma õunad Põltsamaale ühiselt,» märkis Viilol.

Edukas eestimaiste õunte kokkuostu aasta oli Põltsamaa Felixile viimati 2005, mil eraisikutelt varuti kokku 1500 tonni õunu. Varasemalt on oma õunu toonud müügiks eelkõige oma ja lähimaakondade inimesed, kuid ubinakoormatega on tuldud kohale ka Pärnumaalt, Haapsalu kandist ja isegi Saaremaalt.

Aiapidajatel on vajalik ka etteregistreerimine telefonitsi numbril 77 66 100. Lisaks eraisikutele ostab Põltsamaa Felix õunu ka väiketalunikelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles