Jõhvi valla teed võivad jääda talvel lahti lükkamata

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas lumesahka talvel Jõhvis näeb, pole veel kindel.
Kas lumesahka talvel Jõhvis näeb, pole veel kindel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui Ida-Virumaa Jõhvi vald ei suuda kahe nädala jooksul leida oma tänavatele hooldajat, võivad need jääda koristamata, sest senise hooldusfirmaga sõlmitud leping lõpeb.

Reedel kogunes Jõhvi vallavalitsus erakorralisele istungile, et tõdeda: 20. septembril välja kuulutatud kiirhange kukkus läbi, sest ettepaneku saanud seitsmest firmast ei teinud oma pakkumist mitte ükski, kirjutab Põhjarannik.


Oma pakkumise esitas küll OÜ Sepmar, mis on rohkem tuntud ehitusfirmana, ent seda ei saanud arvestada, kuna talle polnud hankekutset tehtud.

Kaks ettevõtet teatasid oma loobumisest kirjalikult, nii näiteks andis OÜ SKVEOD teada, et tal pole piisavalt vabu töökäsi, et seda tööd endale võtta. OÜ Exarent aga tõdes, et pole valmis enamikku oma tehnikast ühe lepingu alla kinni panema.

Hankekomisjoni liige, vallavalitsuse õigusnõunik Indrek Arming ütles, et osa firmade puhul oligi loobumise põhjuseks asjaolu, et hanketingimustes oli punkt, mille kohaselt ei tohi Jõhvi teid hooldavatel masinatel olla lepingulisi kohustusi teistel objektidel.

ASi ISS Eesti Ida regiooni juhataja Valentin Korkus ütles, et nemad loobusid, kuna hange on kavandatud nii lühikesele ajaperioodile – 1-6 kuud. «See vajab päris suuri investeeringuid ja me ei riski osta vajalikku tehnikat, olemata kindlad, et saame lepingu pikemaks ajaks,» sõnas ta. Korkus lisas, et nad said hankedokumendid kätte neljapäeval ning pakkumise pidid tegema juba teisipäevaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles