Comedy Estonia äratab inimestes naerusoone

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Comedy Estonia koomikud (vasakult): Ardo Asperk, Daniel Veinbergs, Kaspar Kikerpill, Roger Andre, Sander Õigus, Louis Zezeran, Mikael Meema, Rauno Kuusik
Comedy Estonia koomikud (vasakult): Ardo Asperk, Daniel Veinbergs, Kaspar Kikerpill, Roger Andre, Sander Õigus, Louis Zezeran, Mikael Meema, Rauno Kuusik Foto: Katria Helena Komp

Võsu kolmapäeva õhtul. Kell läheneb üheksale, tavapäraselt tühjad parklad on autosid tulvil. Pungil täis on ka kuuendat hooaega tegutsev Ukulele baar, inimesi seisab väljaski. Teist õhtut järjest astuvad siin üles Eesti tippkoomikud Comedy Estoniast. 

Baaris kõlavad iga natukese aja tagant naerupahvakud – rahvas naerab ja omamoodi veteran Sander Õigus naerutab. Ta räägib Eurovisionist ja eestlaste kiiksudest. Komöödiapoiste sõnul tulevadki naljad elust enesest – lapsepõlvest, kui naljategemine tundus kõige lahedam tegevusala, või poejärjekorrast. Nii mõnelegi neist on inspiratsiooni andnud hoopis välismaa koomikud. “Paljud meist nägid 80-ndatel telekast Eddie Murphy hilisõhtusõud. Mingi tüüp oli kaks tundi laval ja see oli huvitavam kui märulifilm,” räägib Ardo Asperk, üks koomikutest.

Ukulele, mis suviti reggae- ja live-muusikaga rahvale meelelahutust pakub, ei ole Comedy Estonia poistele võõras koht. Hardi, suvebaari omanik, meenutab, et kolm aastat tagasi toimus Ukuleles üks stand-up-sõu, teisel aastal ühel päeval kaks sõud ning sel aastal on kahe päeva jooksul olnud neli sõud. Mikael Meema, kes Comedy Estonia algusaastatest saati nalja teinud on, tõdeb, et Ukuleles läks sõu kolm aastat tagasi väga hästi ning pole vaja olnud uut kohta otsida. Noormehed lisavad, et kõige tähtsam on see, et omanikud esinemist sooviksid. “Kui juba alguses on punased lipud, omanik pole nõus näiteks kellegi pulmabroneeringut tühistama, siis tõmbame ise pidurit,” lausub Daniel Veinbergs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles