Kuumad suveilmad toovad restoranidele edu

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumade ilmadega eelistavad inimesed kergeid roogi.
Kuumade ilmadega eelistavad inimesed kergeid roogi. Foto: Urmas Luik

Palavad ilmad on toast välja meelitanud põlised kontorirotid. Justkui maa alt on ilmunud välja pop-up-kohvikud, talvepuhkuselt on naasnud restoranid ja baarid ning siin-seal võib ringi sõitmas näha jalgrattal jäätisemüüjaid. Suvi on täie hooga käima lükatud ning ilmateate põhjal otsustades ei tule sel veel mõnda aega lõppu.

Altja kõrtsi koka Katerine sõnul meelitavad kuumad ilmad inimesi välja sööma. Katerine kuueaastane töökogemus kokana on näidanud, et inimesed astuvad mere rannast või jalutuskäigult tulles ikka kõrtsi sisse, et süüa enne teekonna jätkamist kosutav kõhutäis. Ilmselt väheneb selliste ilmadega kodune söögitegemine, kui grillimine kõrvale jätta, sest kes ikka toas aega veeta soovib. Katerine sõnul külastab Altja kõrtsi päevas sadu inimesi – käib nii kohalikke kui ka juhuslikke kliente, samuti turismigruppe. Altja kõrtsi kevadest sügiseni kestva hooaja tipp saabubki kuumade ilmade ajal, oleneb ainult, millal suvesoe Eestisse jõuab.

Võsu pop-up-grilli Kuum Kahvel omanikul Andres Otsal on palavate ilmade üle hea meel, sest Võsul liigub palju rahvast, see omakorda tähendab toidukohale järjekordset edukat päeva. Siiski tunnistab Ots, et pärast jaanipäeva, kui ilmad vihmale kiskusid, oli ka Kuuma Kahvli olukord nutune, sest külastajaid lihtsalt polnud – Võsu inimesed valmistasid toitu kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles