Jalad kõhu alt välja võtnud korvpalli noortekoondis alistas Hollandi

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U20 korvpallikoondis.
Eesti U20 korvpallikoondis. Foto: Fiba Basketball

Euroopa meistrivõistluste B-divisjonis madalamate kohtade nimel heitlev Eesti kuni 20-aastaste noormeeste korvpallikoondis lõpetas täna Sofias kolme mängu pikkuseks veninud kaotuseseeria ja alistas Hollandi 56:54. 

Harvanähtavalt korvidevaese esimese poolaja järel olid eestlased taga 13:27, kusjuures teise veerandaja ainus korv sündis paarkümmend sekundit enne poolajasireeni, kui Ander Talu, üks kolmest riigi koondisse kuuluvast Lääne-Viru mängijast, tabas kaugviske.

Teisel poolajal tuli Eesti meeskond platsile uue hingamisega ja kolmanda veerandaja lõppedes olid nende kaotusenumbrid vaid 41:43. Otsustaval, neljandal mänguperioodil suudeti endast veel pisut juurde anda ning lõpuks mäng kahe punktiga võita.

Talu arvele jäigi lõpuks kolm ja Hendry Engelbrecht lisas kaks punkti. Sten Saaremäel ei mänginud.

Enne tänast matši vandusid eestlased reedel alla Valgevenele 53:66. Saaremäel viskas kaheksa ja Engelbrecht kolm punkti, Talu kätt valgeks ei saanud.

EM-i viimases kohtumises selgitab Eesti Gruusiaga pühapäeval 13.-14. koha omaniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles