Majanduse hea käekäik soosib kinnisvaraarendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ero Viik
Ero Viik Foto: Erakogu

Kinnisvara valdkonna areng on otseses seoses teistes majandusharudes toimuvaga, kuna ettevõtted ja eraisikud ehitavad usinalt uusi äri- ja eluhooneid.

Et Eesti majandusel läheb hästi, ei ole teadlikule lugejale enam uudis. Eelmisel aastal püstitati tootmismahurekordeid väga mitmes valdkonnas: puidutöötlemises, metalltoodete, elektriseadmete, kummi- ja plasttoodete ja elektrienergia tootmises ning mööblitootmises. Oluline on märkida, et Eesti kaupade ja teenuste eksport on suurem kui import ehk igapäevasest majandustegevusest tuleb raha riiki rohkem, kui seda välja läheb. Tööga hõivatud inimeste hulk on läbi aegade suurim ja keskmine palk kõrgeim, mistõttu tarbijate kindlustunne püsib.

Majanduse hea käekäik koos raha väga soodsa hinnaga hoiab ühtmoodi aktiivsena nii korter­elamute kui ka ärikinnis­vara arendustegevuse ja ostu-müügi. Näiteks Harjumaal müüdi käesoleva aasta esimeses kvartalis 1021 uut korterit/ridaelamuboksi – see on uus rekord. Kõikide korterite ostu-müügitehingute maht kokku oli 2017. aastal 17 protsenti suurem kui 2016. aastal. Käesoleva aas­ta juunis tehti Eestis 2008 korteriomandi ostu-müügitehingut, mis on 235 tehingut rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles