Parempoolsed taadid meenutasid aegade algust

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine aktiivne poliitik Toivo Jürgenson (paremal) tõdes parem­erakondade ajaloopäeval Sondas kahjutundega, et eri elualade tõelised liidrid praegu poliitikasse ei pürgi.
Kunagine aktiivne poliitik Toivo Jürgenson (paremal) tõdes parem­erakondade ajaloopäeval Sondas kahjutundega, et eri elualade tõelised liidrid praegu poliitikasse ei pürgi. Foto: Meelis Meilbaum

Sondasse kogunes pühapäeval suur hulk Eesti paremerakondade veterane, sekka praeguse poliitmaastiku raskekahurväge. Üheskoos heideti pilk minevikku ja vaagiti sedagi, milline võiks välja näha tulevik.

Ajaloofestivalina välja hõigatud üritus õigustas oma nime, sest juuli lõpupäevil kolmkümmend aastat tagasi asutati Virumaal Kalvis Eesti Kristlik-Demokraatlik Erakond (EKDE).

Pärast NSV Liidu lagunemist toimunud esimestel riigikogu valimistel 1992. aastal võitis valimisliit Isamaa, kuhu kuulusid EKDE, Eesti Kristlik-Demokraatlik Liit, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Vabariiklaste Koonderakond. Neist moodustus hiljem rahvuslik koonderakond Isamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles