Riigimetsast saab ka iseseisvalt jõulukuuske leida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ain Protsin/Postimees

Seoses Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) poolt korraldatavate kuuseretkede populaarsusega on RMK otsustanud võtta kasutusele täiendava võimaluse ja lubada huvilistel ka iseseisvalt jõulukuuske riigimetsa otsima minna.


RMK loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo sõnul on jõulude eel metsa minek ning sealt sobiva kuuse valimine omaette rõõmuks, mis muudab pühad ka sellevõrra erilisemaks sündmuseks.

„Kuuseretkedega soovime ellu äratada ammust perekeskset traditsiooni ühiselt metsast jõulukuusk leida," rääkis Rammo.

„Aga kuivõrd meie programmid on eriti suurlinnade ümbruses väga populaarsed ja eeldatavalt kõiki huvilisi me kahjuks ei saa vastu võtta, siis otsustasime pakkuda ka iseseisvalt kuuseotsimise võimalust," lisas ta.

Enne iseseisvat metsa minekut tuleb jõulukuuse eest tasuda RMK kontole vastavalt hinnakirjale ja kindlasti veenduda, et tegemist on riigimetsaga.

„Seda näitavad riigimetsa sildid teede ääres, aga parim võimalus on kontrollida metsaregistrist järele," selgitas RMK metsakasvatuse peaspetsialist Toomas Väät.

Metsaregister asub aadressil http://register.metsad.ee/avalik

RMK soovitab kuuseotsijatel valida sobivaid kuuski kraavipervedelt või elektriliinide alt riigimetsast, keelatud on kuuse raiumine noorendikest, kus puud on inimese poolt istutatud ja nähtavalt kasvavad ridades.

Kuni ühe meetrise kuusepuu hinnaks on 29.50 krooni, kahe meetrise hind on 118 krooni ning kolme meetrise hind 236 krooni.

Tasuda saab Riigimetsa Majandamise Keskuse kontole nr 10002021370008, selgitusse tuleb märkida jõulukuusk ja maakond, kuhu kuuske otsima suundutakse.

„Metsa minnes tuleb maksekorraldus kindlasti kaasa võtta, tõendamaks kuuseraiumise seaduslikkust," ütles Toomas Väät.

Sellist kuuse raiumise võimalust pakub RMK kuni aasta lõpuni.

Ühised kuuseretked loodusharidusliku programmiga alustavad homme, 17. detsembril ja kestavad kuni 23. detsembrini kaks korda päevas 19 kohas üle Eesti.

Venekeelse juhendamisega kuuseretked toimuvad 29.-30. detsembril 4 kohas.

Lisainfo ja registreerimine toimub http://www.rmk.ee/kuuseke. Kaasa tuleks võtta oma saag ning kohale tulla oma transpordiga.

Kuuseretk kestab kokku umbes kaks tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles