Roland Poom alustab Soomes MM-debüüti

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poomi ja Ken Järveoja esimene ühine maailmameistrivõistluste ralli Ford Fiestal kulgeb kiiretel Soome teedel. Õige pisut said nad eesootavast aimu hiljutisel Shell Helix Rally Estonial.
Roland Poomi ja Ken Järveoja esimene ühine maailmameistrivõistluste ralli Ford Fiestal kulgeb kiiretel Soome teedel. Õige pisut said nad eesootavast aimu hiljutisel Shell Helix Rally Estonial. Foto: Karli Saul

Rakvere noor rallisõitja Roland Poom teeb teoks ühe ammuse unistuse, asudes täna stardijoonele MM-etapi võidukihutamisel Soome teedel.

Täna õhtul Kesk-Soome ülikoolilinnas Jyväskylas algava ja pühapäeval kulmineeruva maailmameistrivõistluste kaheksanda etapi starti tuleb ühtekokku 104 meeskonda. Poomi ja tema kaardilugeja Ken Järveoja võistlusauto Ford Fiesta R2 kannab numbrit 101.

Läbi ajaloo on samal rallil teinud oma MM-debüüdi paljud nimekad Eesti rallisõitjad eesotsas Markko Märtini, Urmo Aava ja teistega. Nüüd on Soome kiiretel teedel jõudnud järg 22-aastase rakverlase kätte, kellele on see kahtlemata karjääri olulisemaid tähiseid. Tema kõrval koha sisse võtval 35-aastasel Järveojal on kogemusi 17 MM-rallilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles