Erasmus viis era­gümnaasiumi õpilased kommipoodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erasmus+ projektis käivad töö ja lõbu ikka käsikäes.
Erasmus+ projektis käivad töö ja lõbu ikka käsikäes. Foto: Erakogu

Rakvere eragümnaasium liitus tänavu Euroopa Liidu program­miga Erasmus+ ning esimene tööaasta ja sellega kaasnenud põnevad ja harivad õppereisid on nüüd edukalt seljataga.

Möödunud nädalal külastasid Rakveret eragümnaasiumi partnerkoolide õpetajad Itaaliast, Kreekast ja Lätist, et ette valmistada projekti järgmist aastat ning hinnata saavutatut. Esimene aasta oli kontrastirohke ja hõlmas õppereise Itaaliasse ja Lätisse.

Eragümnaasiumi üheksa õpilast viibisid Erasmus+ programmi vahendusel Cremona linna Itaalias. Cremona on maailmas tuntud kui viiulimeistrite linn ning seda oli näha igal sammul. Linnaruum on täis viiulitega seotud skulptuure ja installatsioone, silma jäi palju viiulipoode ning väikese otsimise järel leiti nii viiulimuuseum kui ka viiulimeistrite kutsekool. Viimast oli Rakvere noortel võimalik ka külastada. Sügava mulje jätsid neile hämmastavad instrumendid, mis vilistlased on koolile kinkinud. Samuti saadi rikastavaid teadmisi, kuidas viiuleid üldse tehakse. Linna pühendumus viiulitele tuleb aga sellest, et Cremonas on elanud tõelised muusikamaailma suurmehed, näiteks Stradivari ja Amati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles