Rakverest kadusid linna turvakaamerad

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalitsuse juures oleva turvakaamera pilt on kvaliteetne. Probleem seisneb selles, kuhu see suunata: kas vaadata, kes Targast Majast targa või vähem targa näoga sisse-välja voorivad, või kiigata linna poole.
Rakvere linnavalitsuse juures oleva turvakaamera pilt on kvaliteetne. Probleem seisneb selles, kuhu see suunata: kas vaadata, kes Targast Majast targa või vähem targa näoga sisse-välja voorivad, või kiigata linna poole. Foto: Kasper Mäe

Esmaspäeval selgus kurb tõsiasi, et Rakvere kesklinnast on kadunud kaks turvakaamerat, mis võinuksid olla abiks sarisüütaja tabamisel.

Rakvere kesklinnas pole enam turvakaameraid Tsentrumi kaubanduskeskuse ega promenaadi lõpus OG Elektra poe küljes. Aga nende vaatevälja võinuks jääda ööl vastu esmaspäeva Rakvere kesklinnas tegutsenud sarisüütaja, kes pani põlema seitse prügikasti.

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste rääkis, et politseile teadaolevalt on linnas kuus kaamerat ja kõik need toimivad. “Peamiselt on linnakaamerad ennetav meede avaliku korra kaitseks ning mõjuvad inimestele distsiplineerivalt,” sõnas maakonna politseijuht. “Politseile on linnakaamerad abiks süütegude toimepanijate väljaselgitamisel juhul, kui tegu on tehtud otse kaamera vaateväljas või saab selle abil tuvastada huvipakkuvate inimeste liikumistrajektoori, täpsemaid kellaaegu või muid asjaolusid. Meile on oluline, et kaamerad oleksid kvaliteetsed. Loomulikult, mida rohkem on kaameraid linnapildis, seda parem mõju on neil nii ennetavalt kui ka süütegude avastamisele,” selgitas Tammiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles