Võsul rikkus rannaliste rahu traktor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsul töötas traktor rannas peesitajate vahel.
Võsul töötas traktor rannas peesitajate vahel. Foto: Erakogu

Üleeile häiris Võsu rannas peesitajate rahu traktor, mis tuli laiali lükkama eelmisel nädalavahetusel loodud liiva­skulptuure. Nimelt oli nende asukoht osa rannafestivali alast ja neist pidi võimalikult ruttu lahti saama.

“Kõik oli rahulik, järsku tuli traktor ja hakkas skulptuure ümber lükkama. Mingeid piirdelinte ei paigaldatud, et see ala oleks eraldatud,” rääkis kohapeal olnud suvitaja.

Samal ajal kui käis hävitustöö, jooksid lapsed traktori läheduses ringi ja inimesed päevitasid skulptuuride vahel. Kes vähegi ette jäi, see ka liivaseks sai. “Traktorist ei läinud neile isegi ütlema, et nad eest tuleksid,” sõnas suvitaja.

Hävitustöö kestis umbes viisteist minutit, kuni skulptuuride vahel päevitanud mees traktoristiga rääkima läks. Too jättis lammutamise pooleli ja sõitis minema. Hiljem oli näha, et ka puud olid hooletu töö tõttu kannatada saanud.

Haljala vallavanem Leo Aadel ütles, et vallavalitsus lammutamiskäsku ei andnud ja ta palub juhtunu pärast vabandust. Aadli sõnul võeti festivali korraldajaga ühendust ja juhiti probleemile tähelepanu.

“Festivali korraldaja sõnul juhtus eile [üleeile] õhtul tehniline rike ning seepärast sai kannatada ka puuoks. Nüüdseks on see fikseeritud ja enam midagi sellist ei juhtu,” rääkis vallavanem.

Kuna skulptuurid jäid tõepoolest korraldatava festivali alale, tuli need lammutada, kuid järgmisel aastal plaanitakse liivaskulptuurid rajada mujale, et need saaksid rannal ilutseda kauem kui nädala. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles