Tapa vaksal avab tänavugi uksed

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projektijuht Ade Piht eelmisel aastal jaamaülemana Tapa vaksalis korda hoidmas.
Projektijuht Ade Piht eelmisel aastal jaamaülemana Tapa vaksalis korda hoidmas. Foto: Helen Marts

Mullu augustis tõi noorte korraldatud nostalgiline üritus “Tapa rongijaama elluärkamine” enamasti tühjalt seisvasse vaksalisse 1400 inimest.

Tänavu tuleb ettevõtmine taas, küll teise nime all ja veidi teiste tegevustega. Möödunud suvel oli raudteejaam avatud peaaegu ööpäev läbi. Nostalgiliseks rännakuks muudeti Tapa jaamahoone lihtsate vahenditega selliseks, nagu see oli 1980. aastatel, kunagistel hiilgeaegadel. Minevikuhõngu loomiseks oli avatud kunagise vaksali kohviku toite pakkuv kodukohvik, jaama ajaloo radadele viis näitus, kõlasid vene romansid ning jalga sai keerutada nostalgiliste viiside saatel. Tehti ekskursioone jaama tagatubadesse, kuhu reisija omal ajal ei sattunud ega satu ka siis, kui vaksalis vahel siiski mõni kontsert või etendus toimub.

Kogutud oli kunagiste töötajate ning kohalike elanike ja reisijate raudteejaamaga seotud mälestusi ning neid jagati teistega. Mulluse ning ka tänavuse, seekord pealkirja “Nostalgialaks” kandva ürituse projektijuht Ade Piht rääkis, et eelmise aasta ettevõtmine oli tema lõputöö Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse erialal. Samal ajal oli see võimalus teha midagi oma kodukoha heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles