Veofirma haagis harib vajadusel isegi turiste

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoteenuseid osutava ettevõtte Tarvas Invest kaks vaala on isa ja poeg, Sten Eric (vasakul) ja Ahti Nirgi.
Veoteenuseid osutava ettevõtte Tarvas Invest kaks vaala on isa ja poeg, Sten Eric (vasakul) ja Ahti Nirgi. Foto: Kasper Mäe

Põhiliselt Eesti ja Skandinaavia vahel kaupu liigutavale Tarvas Investile aluse pannud Ahti Nirgi esimene raskeveok maksis pisut üle veerand miljoni krooni. Äri alustamiseks vormistas ta pangas kodu renoveerimise laenu.

Aasta-aastalt kasvanud ettevõtte esimesele, 2005. aastal remondilaenuga ostetud vanemale Mercedes-Benzi veokile järgnes aasta hiljem teine, uhiuus auto. Paari aasta pärast koosnes masinapark neljast veoautost ja nüüd on neid juba 17. Lisaks 18 haagist.

Kui vedusid oli alltöövõtuna tehtud kolm aastat, saabus majanduslangus ja tellimused kahanesid poole võrra. Rasketel aegadel loobuti rendihaagistest ja Ahti Nirgi ostis firmale oma haagised. Tellimusigi otsiti sestpeale iseseisvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles