Puhtad maitsed sunnivad sööma

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kuuler on rahul, sest toetusraha abil soetatud seadmed muudavad veinivalmistamise lihtsamaks, vähendades ennekõike käsitsi tehtava töö osakaalu.
Tiina Kuuler on rahul, sest toetusraha abil soetatud seadmed muudavad veinivalmistamise lihtsamaks, vähendades ennekõike käsitsi tehtava töö osakaalu. Foto: Kasper Mäe

Põhja-Eesti toit – mis see on ja kuidas maitseb, seda käidi uurimas ringreisil Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustikuga liitunud söögikohtades ja toidutootjate juures.

Valgejõe Veinivilla perenaine Tiina Kuuler on veini teinud viis aastat. Kui jook enam koju ära ei mahtunud, otsis ta üle Eesti kohta, kus veini teha, ja leidis lõpuks endise Valgejõe metskonna hoone, mis on nüüd veinivillaks muudetud.

Veinitalu käivitamisele kulus Kuuleri sõnul väga palju aega ja energiat. "Mina tegin esimest veinitalu Eestis, ei maksuamet ega veterinaar- ja toiduamet teadnud ise ka, mida nõuda, ning taheti kehtestada samad nõuded nagu Livikole," meenutas Kuuler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles