Rakvere 2012. aasta eelarve eelnõu kuludest üle poole on haridusele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalitsuse hoone.
Rakvere linnavalitsuse hoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnavalitsus otsustas esmaspäeval esitada volikogule menetlemiseks Rakvere linna 2012. aasta eelarve eelnõu. Kavandatava eelarve kogumaht on 13,46 miljonit eurot.
 

Rakvere linnale on kujunenud traditsiooniks konservatiivne eelarvestamine.
“2012. aasta eelarve tulude kavandamisel arvestasime väikese, 4,4 protsendilise füüsilise tulumaksu laekumise tõusuga erinevalt riigipoolsest prognoosist, kus riik kavandab oma 2012. aasta eelarves füüsilise isiku tulumaksu laekumise kasvu 12,1 protsenti,” ütles abilinnapea Ain Suurkaev. “Rakvere linna prognooside juures arvestasime eripäraga, kus töötleva tööstuse, sealhulgas ekspordi potentsiaaliga, osakaal linna töötava tööjõu töökohavalikutes ei ole eriti suur.”

Traditsiooniliselt moodustavad eelarve kuludest üle poole kulutused haridusele.
Järgnevad kulutused kultuurivaldkonda, sporti ja vaba aega, mis moodustavad linna eelarvest 16 protsenti.

Sotsiaalvaldkonnas tahab linn jätkata mitmekesiste sotsiaalteenuste osutamist ning sotsiaalteenuste arendamist vastavalt elanikkonna vajadustele ja eelarve võimalustele.

Valitsemiskulude hulka arvestatakse ka laenuintresside tagasimaksed sõltumata laenu kasutamise kohast. Laenuintressid moodustavad Rakvere linna üldisest valitsemissektori kulutustest veerandi. Tegelikud valitsemiskulud moodustavad 6,75 protsenti eelarve põhitegevuse kuludest.

Rakvere linn jätkab ka tuleval aastal oma finantskohustuste tasumist. “Meile teadaolevalt võttis mitu linna keeruliste aegade üleelamiseks maksepuhkust,” ütles abilinnapea Ain Suurkaev.

Linnaeelarves on kavas jätkata varasematel perioodidel alustatud investeeringute elluviimist, näiteks Triinu lasteaia renoveerimist, Lennuvälja tööstuspiirkonna arendamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles