Päevi kestnud leitsak viis talupäevadelt külastajad (1)

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajaid oli talupäevadel omajagu, kuid siiski oluliselt vähem, kui ootasid kauplejad ja korraldajad.
Külastajaid oli talupäevadel omajagu, kuid siiski oluliselt vähem, kui ootasid kauplejad ja korraldajad. Foto: Kasper Mäe

Juulikuu viimane nädalavahetus on väga paljudel inimestel kalendrisse märgitud kui Jäneda talupäevade aeg. Tänavused talupäevad olid järjekorras juba kahekümne seitsmendad.

Kohal oli tavapäraselt palju müüjaid ja ostjaid, ehkki Rakverest käsitööga Jänedale kaubitsema sõitnud Silva Rannaste avaldas arvamust, et varasematel aastatel on rahvast vist pisut rohkem olnud.

“Eks ilm ole selline, mis laadale väga ei meelita,” viitas ta ühelt poolt palavusele, teisalt aga äikeseohule. Rannaste pelgas tugevat tuult ja võimalikku vihmasadu, mis peo rikuks. “Kardan õhtut ka, sest Patune Pool hullutab rahvast ja siis mine tea, mis juhtuda võib,” kõneles kaubitseja. Rannaste oli mures oma telgi pärast, mis asus üpris Musta Täku Talli lähedal. Aga just seal toimus laupäeval õhtune simman väga populaarse ansambliga Patune Pool.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles