Rakvere rallimees sai MM-etapil käe valgeks

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja näitasid Soome rallil kiiret minekut.
Roland Poom ja Ken Järveoja näitasid Soome rallil kiiret minekut. Foto: Raivo Remmelgas

Rakvere rallimees Roland Poom tegi nädalavahetusel Soomes eduka autoralli maailmameistrivõistluste debüüdi. Hoolimata sellest, et avapäeval tuli sõit pooleli jätta ning teisel päeval oli katse ajal vaja rehvi vahetada, näitas noormees korralikku kiirust.

Reedel pidid Roland Poom ja Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T) katkise radiaatori tõttu avakatsel tee äärde jääma ja ka laupäeval tekkis noormeestel võistlusautoga probleem kohe avakatsel. Kui sõidetud oli umbes pool kilomeetrit, purunes parem esirehv. Mehed otsustasid selle ära vahetada ning võistluse pikimat kiiruskatset jätkata. Kuigi rehvivahetus võttis aega vaid umbes kaks minutit, tundus Poomile endale, et see oli maailma aeglaseim. Noormehed on autol rehve vahetanud küll ja veel, aga võistluspinges ei lähe kõik siiski nii libedalt, kui võiks.

Järgmisena sõidetud Pihlajakoski katsel näitasid Poom ja Järveoja, milleks on nad võimelised. Esiveoliste autode arvestuses saadi kirja kolmas aeg, ning seda JWRC klassis juhtivate kaasmaalaste Ken Torni ja Kuldar Siku järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles