EV 100 suvine peonädal lõpeb 175-kilomeetrises peolauas

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste sibulalaat.
Kallaste sibulalaat. Foto: Margus Ansu

EV 100 suvise peonädala lõpuks on Eesti rahvas kutsutud Peipsi järve äärde peolauda. Augusti lõpupäevil pakutakse Vasknarvast Saaboldani Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogasid ja jooke.

25. ja 26. augustil on 175 kilomeetri ulatuses piki Peipsi järve rannajoont ja ka veidi rohkem sisemaale püsti pandud pop-up-restoranid, et näidata kokakunsti, mille aluseks kohalik tooraine. Kaheks päevaks avatava pikima toidutänava laudadelt leiab Peipsi-äärsed rikkused tänapäevases võtmes.

Festivali eestvedaja Triinu Akkermanni sõnul on juubelipidustused Peipsi ääres suurelt ette võetud. “Vasknarvast Saaboldani kulgedes saab keelele tõelise Peipsimaa meki ning laatadelt talvevarudki kaasa soetada. Lisaks esmakordsele pop-up-toidutänavale leiab neil päevil Peipsimaalt ka kolm pika traditsiooniga ettevõtmist: Kallaste ja Lüübnitsa kala- ja sibulalaada ning Kuremaa küüslaugufestivali,” kõneles ta.

Eesti vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. Peonädal algab üldluulepeoga Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles