Kuidas aiataimi põua käest päästa?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kasta on suurem aed, siis on abi mugavast voolikusüsteemist.
Kui kasta on suurem aed, siis on abi mugavast voolikusüsteemist. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Hansaposti tootejuht Kristjan Kull tõdeb, et pea kõigi taimede kastmisel kehtib kuldreegel: kasta tuleb pigem harva, hilisõhtusel ajal ja ohtralt.

“Kui taim saab vett sageli, aga ebapiisavas koguses, meelitab see juured mulla pinnakihti ja teeb asja vaat et veelgi hullemaks. Kõige lihtsam moodus kontrollida, kas muld sai piisavalt märjaks, on pista näpp mulda – kui märg on vaid mulla pealiskiht ehk sõrm ei saa üleni niiskeks, tuleb kastmist jätkata,” räägib Kull.

Sama katset võib teha ka pärast vihma, tihti on niiskus jõudnud vaid sentimeetri sügavusele. Just kohe pärast väiksemat sadu on kastmiseks suurepärane aeg: esiteks jõuab siis vesi paremini taimeni, sest kastmisvesi imendub juba niiskes mullas kiiremini kui kuivas kõvas pinnases, ning teiseks on enamasti pärast sadu ilm veel sombune ja jahedapoolne, mis vähendab vee aurustumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles