Norijate kiusule vastu seistes Eesti parimaks noorblogijaks

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johandra Lisett on kindel, et positiivse ellusuhtumisega on võimalik saavutada kõik.
Johandra Lisett on kindel, et positiivse ellusuhtumisega on võimalik saavutada kõik. Foto: Kadri-ann Väärsi

Johandra Lisett Iljušin (15) on Rakverest pärit blogija, kes pälvis Eesti 2018. aasta blogiauhindade konkursil parima noorblogija tiitli ning kelle unistus on jõuda bikiinifitnessi​s lavalaudadele.

Johandra Lisett jagab oma blogis jl.fitfood treeningukogemusi ja näpunäiteid tervisliku eluviisi kohta, mida ta ise harrastab. Blogimise ja treenimiseni jõudis Johandra Lisett paar aastat tagasi, kui tema kallal kehakaalu pärast noriti. “Ma ei olnud päris peenike, ja kuna terve pere käis jõusaalis, hakkasin ka ise seal tantsutrenni kõrvalt käima,” seletab ta. Kuigi algul pidas Johandra Lisett blogi õega kahe peale, kasvas sellest lõpuks välja tema isiklik blogi. “Algul postitas õde, sest mulle tundus, et olen nii noor ja keegi ei hakka mind jälgima,” räägib ta oma kartusest. Kui aga Johandra Lisett lõpuks oma nime all blogisse postitama hakkas, kasvas ka jälgijaskond. Praegu jälgib Johandra Liseti tegemisi üle 4000 inimese ning see on ka neiule motivatsiooniks oma tegemistega jätkata.

13-aastasena jõusaalis treenima hakates tegi Johandra Lisett ka vigu ning ega algus lihtne polnud. Nagu paljud teised noored, langetas Johandra Li­sett oma toidu kalorsuse ohtlikult madalaks ning keha ei olnud enam võimeline korralikult toimima, samuti tundus talle treenimine algul rohkem enda käskimisena, kuid ajapikku kujunes sellest meeldiv rutiin, milleta ta enam olla ei osanud. “Ma ei võtnud algul kasvõi kodujuustu suu sissegi ja miski ei meeldinud, aga vaikselt harjutasin end tervisliku toiduga,” kirjeldab Johandra Lisett oma teekonda tervisliku toiduni. Toitumise ja trennikava aitas tal paika seada treener Kätlin Heiskonen, kellega üheskoos juba poolteist aastat trennirada tallatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles