Rakkest võrsuvad tulevased leiutajad

Anette Mai Samolberg
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiim Videver, mille koosseisu Rakke noored kuulusid, on tööhoos.
Tiim Videver, mille koosseisu Rakke noored kuulusid, on tööhoos. Foto: Hanna Kass

Möödunud nädalal peeti Tallinnas Telliskivi loomelinnakus teist aastat suvekooli Hüppelaud, milles osales ka kolm Rakkest pärit noort.

Möödunud nädalal peeti Tallinnas Telliskivi loomelinnakus teist aastat suvekooli Hüppelaud, milles osales ka kolm Rakkest pärit noort. Suvekool oli mõeldud 14–19-aastastele tehnoloogiast huvitatud noortele ja andis võimaluse rahvusvahelise kogemusega mentorite juhendamisel teha nädalaga teoks idee toote või teenuse loomisest. Kohale oli tulnud 80 õpilast 31 koolist üle Eesti ning nad hakkasid tööle viieliikmeliste tiimidena.

Juhendajad aitasid neil kaardistada probleeme ja andsid nende lahendamiseks õpilastele kätte suuna, ent põhitöö pidid noored ise ära tegema. “Kõige olulisem kasu on see, et me julgustame neid suurelt mõtlema,” ütles suvekooli peakorraldaja Ede Schank Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles