Porkuni järve ähvardab kuivaks jäämine (1)

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eile näitas mõõdulatt, et veetase on langenud 57–58 sentimeetrit alla nulli ehk järve maksimaalse veetaseme, siis täpselt kuu varem ehk 3. juulil oli veetase umbes 26 sentimeetrit alla maksimumi.
Kui eile näitas mõõdulatt, et veetase on langenud 57–58 sentimeetrit alla nulli ehk järve maksimaalse veetaseme, siis täpselt kuu varem ehk 3. juulil oli veetase umbes 26 sentimeetrit alla maksimumi. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi kevadel kippus Porkuni järv vaat et üle kallaste ajama, ennustab järvekaldal elav Ain Aasa, et ülima tõenäosusega kuivab järv sügiseks ära.

Praegu langeb veetase järves vähemalt sentimeetri päevas. “Mina ei näe võimalust, et vesi järves püsima saaks jääda,” ütles Ain Aasa.

Mehe sõnul on seni päästnud mullused sademed. Kui vihma hakkabki sadama, peaks seda väga palju tulema. “Prognoosid lubavad aga mõnda sajupäeva ja siis üha uusi kõrgrõhkkondi,” rääkis Aasa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles