Ränk avarii teeristis oli vaid aja küsimus (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Probleemne ristmik Sõmeru lähedal andis endast taas teada – ränga avariiga.
Probleemne ristmik Sõmeru lähedal andis endast taas teada – ränga avariiga. Foto: Kasper Mäe

Läinud pühapäeval Tallinna–Narva maanteel Sõmeru lähedal juhtunud ränk avarii on kõnekas näide, kuidas möödanikust ei kiputa õppust võtma.

See koht, kus pühapäeval hukkus üks inimene, vigasaanuid oli kuus, neist kolm lapsed, on aastaid pinnuks silmas olnud Ubja elanikele, kes just seal peavad suurelt maanteelt vasakpöörde koduküla poole tegema.

Ubjalanna Kairi Lusti rääkis, et suure liiklusintensiivsuse tõttu peab vasakpöörde sooritaja sageli seisma jääma, et vastutulijad mööda lasta. Tagant tulevate sõidukite juhtidele aga jääb pärast kurvi läbimist aega väheks, et ees seisvast autost ohutult mööduda. Lusti sõnul kiputakse vasakpöörde tegijast vasakult mööduma ja sõidetakse vastassuunavööndisse. Seda olukorras, kus vasakpöörde sooritajal on suunatuli sees ja temast võib mööduda vaid paremalt poolt, kui see on võimalik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles