Koduaia aprikoos mekib hästi

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduaias valminud aprikoosid on magusad ja mahlased.
Koduaias valminud aprikoosid on magusad ja mahlased. Foto: Alvar Virula

On vaid üksainus lihtne põhjus, miks Rakvere mehe Alvar Virula koduaias kasvavad aprikoosid ja virsikud, aga teiste omades mitte. See on tahe.

Eestlane on harjunud noppima koduaia õunapuult õunu, nosima peenralt maasikaid, korjama mustasõstrapõõsalt saaki ja tegema sellest keedist või laskma kirssidel ja ploomidel hea maitsta. Alvar Virula sõnutsi ei ole aga vaja enamat kui hoolt ja julgust ning üldsegi mitte üleliia aega ega raha, et noppida lisaks eespool mainituile omaenda aiast ka virsikuid, Kreeka pähkleid ja aprikoose.

Virula sõnul on tema aprikoosipuul, mille viljad nüüdseks küpseks on saanud, vanust juba 10 aastat ning ta ei nõustu kuidagi väitega, nagu oleks pisut eksootilisemate viljapuude kasvatamine keskmisele aiapidajale kuidagi üle jõu käiv. “Sordi nimi on Armeniaca vulgaris ehk suupärasemalt “Punapõsk” ja see oli vist Ukraina päritolu,” tutvustas mees oma viljapuud. “Need viljad on ennekõike iseenda, sõprade ja tuttavate jaoks, mingist müümisest ei tasu siin rääkida,” kõneles Virula muiates. Tema sõnul on sellele, miks tema aiast eksootikat leida võib ja teiste omast enamasti mitte, väga lihtne seletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles