Väge täis linnast saab üheks päevaks tõeline vanasõidukite paradiis

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade Volgade fänn Kaido Ambus toob talle kuuluva ning hoole ja armastusega taastatud kiirabiauto Volga GAZ-22 E kodulinna rahvale uudistada.
Vanade Volgade fänn Kaido Ambus toob talle kuuluva ning hoole ja armastusega taastatud kiirabiauto Volga GAZ-22 E kodulinna rahvale uudistada. Foto: Kairit Keskküla

Silberauto korraldab septembri esimesel päeval Rakveres vanasõidukite näituse ja suurralli. Teiste hulgas on lubanud mitu nostalgiahõngulist masinat oma kollektsioonist rahvale vaatamiseks välja tuua suurärimees Oleg Gross.

Vanasõidukite päeva peetakse maakonnakeskuses esimest korda. Mõtte üks ellukutsujaid, Silber­auto juhatuse liige, endine rallisõitja Toomas Kreek lausus, et välja toodavate sõiduriistade hulka on veel vara prognoosida. “Registreerimine on algusjärgus, aga mida rohkem me vanade autode entusiaste suudame kaasata, seda parem,” märkis ta.

Eilseks oli näitusele kirja pandud kaheksa masinat. Teiste hulgas oli registreeritud näiteks rakverlasele Kaido Ambusele kuuluv 1967. aasta kiirabi-Volga GAZ-22 E, nelja uksega elegantne ja võimas sõiduauto Mercedes-Benz 300 aastast 1961 ja 1955. aastal külma sõja aegses Nõukogude Liidus välja lastud neljarattaveoline maastur GAZ-69.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles