Kultuuriminister kutsub kaheksa riigi esindajad Arvo Pärdi keskusesse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar edastas kutse kaheksa riigi kultuuriministeeriumi esindajatele, osalemaks Laulasmaal toimuval Arvo Pärdi keskuse avamistseremoonial. Fotol Arvo Pärdi loomingu kontsert Rakvere gümnaasiumis.
Kultuuriminister Indrek Saar edastas kutse kaheksa riigi kultuuriministeeriumi esindajatele, osalemaks Laulasmaal toimuval Arvo Pärdi keskuse avamistseremoonial. Fotol Arvo Pärdi loomingu kontsert Rakvere gümnaasiumis. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kultuuriminister Indrek Saar edastas kutse kaheksa riigi kultuuriministeeriumi esindajatele, osalemaks Laulasmaal toimuval Arvo Pärdi keskuse avamistseremoonial.

Minister saatis kutse Islandi, Läti, Leedu, Norra, Rootsi, Saksamaa, Soome ja Taani kultuuriministeeriumi esindajatele, osalemaks Arvo Pärdi keskuse avamisel Laulasmaal, kus säilitatakse ja uuritakse tuntud eesti helilooja pärandit.

Arvo Pärt on eesti helilooja, kes loob klassikalist ja vaimulikku muusikat. Ta on tuntud eelkõige isikupärase minimalistliku kompositsioonitehnika, niinimetatud tintinnabuli-stiili poolest, mida ta viljeleb alates 1970. aastate teisest poolest.

Arvo Pärdi keskus avatakse avalikkusele koos uue hoone valmimisega käesoleva aasta sügisel. Arvo Pärdi koolitee möödus Rakveres. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles