Eesti esiliigasse anti üles kaks Lääne-Viru kossutiimi

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu Los Torose üks raudvarasid on mängujuht Alo Põldmaa.
Tamsalu Los Torose üks raudvarasid on mängujuht Alo Põldmaa. Foto: Ain Liiva

Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas mängib algaval hooajal kaks Lääne-Viru maakonna meeskonda. Kokku alustab heitlusi tosin tiimi.

Alaliidu teatel registreerusid esiliigasse teiste hulgas nii sellel liigatasandil pikki aastaid kanda kinnitanud Tamsalu Los Toros / TAL TECH kui ka mullu teise liiga võitjana koha välja teeninud RSK Tarvas.

Tamsalu Los Torose nimelaiend tuleneb Tallinna tehnikaülikooli ingliskeelsest lühendist. Tiimi üks eestvedajatest Rainer Tops lubas meeskonnaga seonduvaid teemasid lähemalt kommenteerida uuel nädalal. "Avaldus on tehtud ja oleme kirja pandud," sõnas ta vaid.

Veel kuuluvad esiliigasse Betoonimeister / Tskk / SK Nord, Eesti Maaülikool / Limitex Autoklaasid, Tartu Kalev / Estiko, Paide Viking Window, G4S Noorteliiga, KK Viimsi (nimi täpsustamisel), Kohila SK / Webware, Tartu Ülikool / Kuremaa SK, BC Kalev / Cramo I ja Tallinna Kalev / TLÜ II.

Esiliiga põhiturniiri mängudega alustatakse 3. ja 4. oktoobril ja hooaeg kulmineerub finaalturniiriga tuleva aasta mais.

Teise liiga meistrivõistlustele registreerimine veel kestab. Lääne-Virumaalt on praeguseks end kirja pannud Kadrina Karud. Meeskonna mänedžer Raivo Tribuntsov lausus, et nende kõige suurem trump on peatreener Andres Sõber, kellega hiljuti käed löödi. "Ta paneb külmkapid ka korvpalli mängima, kui vaja," ütles Tribuntsov.

Mängijatest tugevdavad kadrinlaste rivistust varasemast tuttavad Raimond Tribuntsov, Allan Ehte, Lauri Mets, Uku Kams, Hans Keskülla. "Pluss meie noored Romet Lõns, Germo Veide, Enes Kita, Hugo Martin Toming, kes on väga tublid," lisas mänedžer.

Tänavu Albaania kuni 20-aastaste noormeeste koondisse pääsenud ja EM-i B-divisjonis mänginud Enes Kita alustab sügisel õpinguid Kadrina keskkooli lõpuklassis. Raivo Tribuntsovi sõnul ootab kolm aastat Eestis õppinud ja palli mänginud noormees juba pikisilmi Kadrinasse naasmist. "Laupäeval on platsis," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles