Maksulaekumise kasv jäi keskmisele alla

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulumaksu laekumine on kenasti kasvanud, kuid kasv jääb enamikus omavalitsustes ikkagi riigi keskmisele alla.
Tulumaksu laekumine on kenasti kasvanud, kuid kasv jääb enamikus omavalitsustes ikkagi riigi keskmisele alla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juulis jäi tulumaksu laekumise kasv kõikides Lääne-Virumaa omavalitsustes alla kümne protsendi, Eestis kasvas maksulaekumine keskmiselt 9,3 protsenti.

Ainsana läks Eesti keskmisest paremini Haljala vallal, kus maksulaekumine kasvas aastataguse ajaga võrreldes õige pisut alla kümne protsendi. See aga tähendab, et maakonna selgelt kõige väiksem vald on saanud tulumaksu peaaegu sama palju kui oluliselt suurema elanike arvuga Kadrina. Seitsme kuu kokkuvõttes on Kadrinale tulumaksu laekunud vaid 71 euro võrra enam kui Haljalale.

Kõige kehvem oligi juuli Kadrina jaoks, sest maksulaekumine kasvas seal vaid 0,6 protsenti. Vinnis oli kasv 3,9, Tapal 4,3, Väike-Maarjas 4,7, Rakvere linnas 7,2, Rakvere vallas 7,5 ja Viru-Nigulas 9,0 protsenti.

Seitsme kuu kokkuvõttes on pilt pisut parem. Kõige edukam on ikka Haljala, kus maksulaekumine on kasvanud 13,3 protsenti, järgnevad Viru-Nigula 12,2 ja Väike-Maarja 11,1 protsendiga. Vinnis on kasv olnud 10,5, Rakvere linnas 10,2, Tapal 9,8, Kadrinas 9,2 ja Rakvere vallas 8,1 protsenti.

Eestis on maksulaeku­mine seitsme kuuga kasvanud keskmiselt 11,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles