Autode müük liigub ülesmäge

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan X-Trail (pildil) püüab autoostjate pilke üha rohkem, tunnistab Wiru Auto tegevjuht Rainer Lille. Juuli lõpu seisuga on selliseid masinaid müüdud tänavu Rakveres 16. Seda on vaid nelja võrra vähem kui Nissani seni edukaimat marki Qash­qai.
Nissan X-Trail (pildil) püüab autoostjate pilke üha rohkem, tunnistab Wiru Auto tegevjuht Rainer Lille. Juuli lõpu seisuga on selliseid masinaid müüdud tänavu Rakveres 16. Seda on vaid nelja võrra vähem kui Nissani seni edukaimat marki Qash­qai. Foto: Kasper Mäe

Lääne-Virumaa automüüjatel pole põhjust kehvade aegade üle kurta. Kui vaadata ostjate margieelistust, siis otsustavad nad järjest rohkem linnamaasturi kasuks. Ettevõtluse areng on suurendanud samuti tarbesõidukite müüki.

Eestis tervikuna müüdi juulis 2137 uut sõiduautot, mis ületas möödunud aasta juulikuu müügi 7,9 protsenti. Kokku on tänavu seitsme kuuga müüdud 16 327 uut sõiduautot ehk 8,1 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Veelgi tempokam tõus oli tarbesõidukite poolel, kus eelmise aasta juulikuu müük ületati 23,4 protsendiga. Seitsme kuu kokkuvõttes on tänavu müüdud 4043 uut tarbesõidukit ehk 12,4 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles