Avaakordi saav Viru Folk võlub rõõmu ja eestilikkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käisid Käsmus veel viimased ettevalmistustööd, et Viru Folk täna alata saaks.
Eile käisid Käsmus veel viimased ettevalmistustööd, et Viru Folk täna alata saaks. Foto: Meelis Meilbaum

Tänasest pühapäevani vallutab imelise Käsmu kaluriküla üheteistkümnes Viru Folk, mis on Eesti juubeliaastale kohaselt maarjamaalaste nägu ja korraldaja Peep Veedla tegu.

Kesknädalal, kui Viru Folgini on jäänud loetud päevad, on peopaika juba pikemat aega valmis setitud, külaplatsil on püsti uhke pealava. Folgi peakorraldajas, muusikaprogrammi juhis Peep Veedlas on vahva hoog. Suuremat ärevust ta hinges pole: hoolimata magamata öödest, mis folgiga kaasas käivad, on tiim koos kui suur pusle – igaüks teab oma kohta. Ümberringi askeldavad lavaehitajad, helitehnikud ja kauplejad, kes end festivali alguseks valmis seavad.

Veedla on eestlasele mitteomaselt võtnud vastu otsuse, et ei muretse. Just viis, kuidas eestlane mõtleb, on see, mida Eesti 100. aastapäeva tähistav Viru Folk püüab edasi anda. Ehteestlaslik iseloom on määranud lihtsalt väga palju, lausa kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles