Oleg Gross on stabiilseim varakasvataja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Gross on Eesti läbi aegade rikkamate ettevõtjate edetabeli stabiilseim varakasvataja.
Oleg Gross on Eesti läbi aegade rikkamate ettevõtjate edetabeli stabiilseim varakasvataja. Foto: Marianne Loorents

Ajaleht Äripäev koostas ligi paarikümne viimase aasta andmete põhjal Eesti läbi aegade rikkamate inimeste koondtabeli, kuhu paigutati 150 ettevõtjat.

Huvitava faktina toodi välja, et ainsana nende hulgast on suutnud oma vara väärtust järjepidevalt kasvatada Lääne-Viru suurettevõtja Oleg Gross. AS-i OG Elektra omanik paikneb Äripäeva läbi aegade rikaste edetabeli 30. kohal. Kui 2001. aasta rikaste top’is hinnati Grossi vara väärtuseks 2,7 miljonit eurot, siis 2016. aastal ilmunud edetabeli järgi oli tal vara 98,8 miljoni euro eest.

Oleg Gross ütles Äripäevale, et peab edu pandiks seda, et tema ettevõte on nii-öelda reaalne, mitte virtuaalne. “Meil on kõik reaalselt katsutavad asjad, me tegutseme reaalse elu keskel,” lausus ta. “Kaubandus on ühtpidi väga raske valdkond, aga teistpidi väga stabiilne. Nii kaua, kui inimene elab, nii kaua ta sööb. Inimesed käivad iga päev poes, näiteks majandussurutise ajal jätsid inimesed võibolla elektri eest maksmata, aga leiva ostsid nad lauale.”

Kolm esimest Äripäeva koondtabelis, kus kirjas rikkad läbi aegade, on ehitusettevõtja Toomas Annus, tööstusettevõtja Fjodor Berman ja laevandusettevõtja Enn Pant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles